Loading...

2018 | ΕΕΑ: «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίστηκε ο θεσμός των «Βραβείων Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που έχει καθιερώσει από το 2014 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Σε μια εκδήλωση – γιορτή για την επιχειρηματικότητα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας, το Ε.Ε.Α. απένειμε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, συνολικά 10 βραβεία – 9 σε επιχειρήσεις που άντεξαν στην κρίση, καινοτόμησαν και αναπτύχθηκαν, και ειδικό βραβείο σε μαθήτρια που πρώτευσε σε οικονομική σχολή.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ανέφερε –μεταξύ άλλων- ότι απαιτείται η επίλυση των προβλημάτων που απειλούν σήμερα την επιχειρηματικότητα, όπως το μεγάλο ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και επεσήμανε την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων.
«Να λοιπόν γιατί επιμένω τόσο πολύ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επειδή μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για τη χάραξη μίας νέας πορείας με αναπτυξιακό πρόσημο», τόνισε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για εξαπάτηση των πολιτών και παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Όπως ανέφερε ο κύριος Μητσοτάκης, στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπεται –μεταξύ άλλων- η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για όλες τις επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι οι γενναίες μειώσεις μπορούν να δώσουν μία πραγματική αναπτυξιακή ώθηση. Επίσης στάθηκε στην προσοχή που πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν την καινοτομία και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.
«Σήμερα, έχουμε τη μεγάλη χαρά να βραβεύουμε την καινοτομία της κανονικότητας, την καινοτομία της διπλανής πόρτας.  Οι τιμώμενες επιχειρήσεις, και διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή την ιστορία όλων των επιχειρηματιών που βραβεύονται σήμερα, δεν είναι παρακλάδια κάποιων πολυεθνικών εταιρειών. Δεν δημιουργήθηκαν από μέλη της επιχειρηματικής ελίτ. Οι περισσότεροι εκ των συντελεστών τους -ιδρυτές, μέτοχοι, εργαζόμενοι- προέρχονται από τη μεσαία τάξη. Είναι απόφοιτοι δημοσίων σχολείων και δημοσίων πανεπιστημίων. Δεν κινήθηκαν στην ασφάλεια ενός προστατευμένου περιβάλλοντος. Αλλά τόλμησαν, εργάστηκαν και δημιούργησαν κάτι πραγματικά ξεχωριστό παλεύοντας σκληρά κάθε μέρα με πολλές αντιξοότητες. Και τους αξίζει κάθε έπαινος γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε το Ε.Ε.Α.
Στην ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, το οποίο θα μπορεί να σταθεί στην παγκόσμια οικονομία διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Η συνταγή που ακολουθούσε η χώρα για δεκαετίες έφτασε στα όριά της την ώρα που μπήκαμε στα Μνημόνια. Στη νέα περίοδο που μπήκε η χώρα, θα πρέπει να διαμορφώσουμε μια στρατηγική που θα εγγυάται ότι δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι απαιτείται η μετατροπή της οικονομίας μας σε οικονομία της γνώσης και της καινοτομίας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς.
10 ΒΡΑΒΕΙΑ
  • BASE GRILL. Το βραβείο απένειμαν στους συνιδιοκτήτες της επιχειρήσης – κ.κ. Γιάννη Λιάκο, Βαγγέλη Λιάκο και Σπύρο Λιάκο- οΠρόεδρος του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, και ο Γ.Γ. του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

  • CLIO MUSE. Το βραβείο απένειμαν στους συνιδρυτές της εταιρίας – κα. Δάφνη Τσεβρένη, κ. Ανδρέα Φατούρο, κ. Γιάννη Νικολόπουλο- και την ομάδα τους, η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και o Α’  Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Νίκος Γρέντζελος.

  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ. Το βραβείο απένειμαν στον συνιδιοκτήτη της εταιρίας κ. Αθανάσιο Μαστρογιάννη ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Κώστας Σκανδαλίδης και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής.

  • El-Translations. Το βραβείο απένειμαν στους ιδιοκτήτες της εταιρίας – κα. Έλενα Ζήση και κ. Ζήση Ζήση- η βουλευτής της ΝΔ κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Οικονομικός Επόπτης του Ε.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Παντελής.

  • ANEL – E.E. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Το βραβείο απένειμαν στον κ. Ελευθέριο Παντελάκη και τους συνεργάτες του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Δημαράς, και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Ζηκόπουλος.

  • KOORELOO. Το βραβείο απένειμε στους εταίρους της Kooreloo κα. Λίλα Καραγιάννη και κ. Αλέξη Κρασανάκη ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης.

  • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΑΜΙΓΟΣ. Το βραβείο απένειμαν στις κυρίες Μαρίνα Δαμίγου και Μυρτώ Δαμίγου ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και ο Πρόεδρος της «ΕΡΜΗΣ ΕΕΑ» κ. Δημήτρης Βαρδακώστας.

  • MCL AE. Το βραβείο απένειμαν στους κ.κ. Θεόδωρο Σκαμάγκο, Παναγιώτη Βλαχογιώργη, Κώστα Σακοράφα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

  • ReGeneration by Global Shapers Athens Hub. Το βραβείο απένειμαν στον κ. Κωνσταντίνο Κίντζιο και την κα. Κατερίνα Κυπραίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και o Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΕΑ κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.

  • Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στην κα. Ελένη Μαρία Δόντη, πρώτη εισακτέα στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πειραιά. Την απονομή έκαναν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Εκτός από τους πολιτικούς που απένειμαν βραβεία το «παρών» στην μεγάλη εκδήλωση του ΕΕΑ έδωσαν από τη ΝΔ οι βουλευτές κ.κ.  Γιώργος Βαγιωνάς, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Εμμανουήλ Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης, Παναγιώτης Μηταράκης, Αθανάσιος Μπούρας, Κωνσταντίνος Σκρέκας, η βουλευτής κα. Άννα Καραμανλή και ο κ. Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Λουκάς Αποστολίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης. Παρέστη ακόμη ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νικόλαος Σαρρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος.
Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Τράπεζα Eurobank  και χορηγός η Τράπεζα Πειραιώς. Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εφημερίδα Ναυτεμπορική και περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, naftemporiki.gr, insurancedaily.gr. Υποστηρικτές επικοινωνίας: eea.gr και insurance-eea.gr.
Παρουσιαστής της μεγάλης γιορτής ήταν ο κ. Γρηγόρης Αρναούτογλου ενώ τον δημοσιογραφικό συντονισμό έκανε ο κ. Νίκος Υποφάντης.
Το προφίλ των επιχειρήσεων 

BASE GRILL: Κατάστημα εστίασης

Το εστιατόριο BASE GRILL μονοπωλεί την υψηλή γαστρονομία μεταξύ των κρεατοφαγικών επιλογών της πρωτεύουσας, από το 2005. Η επιστημονική μέθοδος που ακολουθεί στην επιλογή, συντήρηση και επεξεργασία των ελληνικών –αποκλειστικά- κρεάτων άριστης ποιότητας που χρησιμοποιεί, συνδυάζεται άριστα με την πίστη σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές εκτελεσμένες όμως με την πιο σύγχρονη μέθοδο στις επιμέρους διαδικασίες που επιβάλλουν τα αντίστοιχα πρότυπα αλλά και οι διεθνείς τάσεις.

Η ποικίλη εντοπιότητα στην προέλευση των φρέσκων πρώτων υλών, εκτός του κρέατος, η μεγάλη ποικιλία επιλογών σε πολλά διαφορετικά είδη πιάτων, η ύπαρξη δε, διατροφικής ισορροπίας σε κάθε προτεινόμενο πιάτο αποδεικνύουν το καινοτόμο όραμα των τριών συνιδιοκτητών να δημιουργήσουν ένα αμιγώς ελληνικό κρεατοφαγικό εστιατόριο, με διεθνείς όμως προδιαγραφές.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον υπέροχο, ζεστό χώρο που παραπέμπει ευθέως σε κλασσική ελληνική ταβέρνα, αλλά με παρεχόμενο service εφάμιλλο της υψηλής γαστρονομικής πρότασης που το Base Grill πρεσβεύει. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό πελατών από το εξωτερικό που το επισκέπτονται κάθε χρόνο, το οποίοείναιαπόρροια της εξωστρέφειας αλλά και στοχευμένης διαφήμισης, ενώ η σχέση κόστους ποιότητα είναι εξαιρετική κάνοντας το «προσπελάσιμο» σε όσους τους αφορά το ποιοτικό φαγητό.

Clio Muse

Η Clio Muse ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στη δημιουργία και πώληση πολιτιστικών ψηφιακών ακουστικών ξεναγήσεων για αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιηγήσεις στην πόλη κ.ά.

Δραστηριοποιείται στην οργάνωση διαδρομών Πολιτισμού στην Ελλάδα και άλλους επιλεγμένους Ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσα από μια καινοτόμο πλατφόρμα (https://cliomusetours.com/)

Το συγγραφικό εργαλείο Clio Muse Create, δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες ξεναγούς, ιστορικούς και εκπροσώπους μουσείων να δημιουργήσουν τη δική τους πρωτότυπη ψηφιακή ακουστική ξενάγηση και να τη διαθέσουν στην παγκόσμια τουριστική αγορά μέσω της εφαρμογής Clio Muse App (iOS and Android) και της ιστοσελίδας cliomusetours.com.

Έως σήμερα η εταιρεία έχει αναπτύξει περισσότερες από 130 ξεναγήσεις (διαθέσιμες σε επτά γλώσσες) σε σημεία ενδιαφέροντος σε πέντε χώρες και έχει στρατηγικές συνεργασίες για τη διανομή τους με παγκοσμίως γνωστά online ταξιδιωτικά γραφεία, online αγορές ξεναγήσεων, μουσεία, πολιτιστικούς φορείς και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα απασχολεί 10 νέους ανθρώπους από διάφορα επιστημονικά πεδία που καλύπτουν αντίστοιχα τις ανάγκες της σε ανάπτυξη, βελτίωση και συντήρηση της τεχνολογίας, επιμέλειας περιεχομένου, πωλήσεων, μάρκετινγκ, γραφιστικών και υποστήριξης πελατών.

Συνεργάζεται με τοΔιεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, το Salone dell’Arte e del Restauro di Firenze, την Μπιενάλε της Αθήνας, την Art-Athina, το Δήμο Αθηναίων, το Μουσείο της Αθήνας, την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, τις Πρεσβείες (Ολλανδίας,Γερμανίας, ΗΠΑ) το Πολιτιστικό Οργανισμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και έχει κερδίσει 10 διακρίσεις – βραβεία παγκοσμίως για τη διάδοση του πολιτιστικού περιεχομένου και του επιχειρηματικού της μοντέλου.

Το Clio Muse APP είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS στα Αγγλικά, Ελληνικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ρωσικά και Κινέζικα.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΘΕΝΟΙ ΕΥΒΟΙΑ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Τον Ιούνιο του 2003, οι δύο γεωπόνοι του ΓΠΑ Αθανάσιος Μαστρογιάννης και Ελευθέριος Λαχουβάρης ξεκίνησαν την εγκατάσταση της πρώτης μονάδαςπαραγωγής υποστρωμάτων καιτην δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειαςμανιταριών στην Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2004 έγινε η πρώτη παραγωγή υποστρώματος καλλιέργειας πλευρώτους σε μπλοκ. Τον Ιούνιο του 2006 ,δημιούργησαν την πρώτη μονάδας παραγωγής φρέσκιας Λεντινούλας (shiitake) δυναμικότητας 1τν/ βδομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2006 , δημιούργησαν νέα μονάδα παραγωγής Πλευρώτους 3300m2.ΤονΙούλιο του 2009, επέκτειναν τημονάδα παραγωγής Πλευρώτους με προσθήκη 3240m2.ΤονΝοέμβριο του 2010 βραβεύτηκε το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» με το ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010. Τον Μάιο του 2013 , πήραν τοΒραβείο Ποιότητας Γαστρονόμος 2013 «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση». Τον Σεπτέμβριο του 2015 έκαναν την πρώτη εξαγωγή υποστρώματος Πλευρώτους. ΤονΣεπτέμβριο του 2018 , εγκρίθηκαν δύο νέα ερευνητικά προγράμματα με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδας στα πλαίσια των προγραμμάτων ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 και ΕΣΠΑ 2014-2020.

Μαζί με μια 15μελή ομάδα εργάζονται για την καθημερινή παραγωγή μανιταριών σε μια εργασία με υψηλές απαιτήσεις.

Τα κυριότερα προϊόντα της είναι:

• ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

• ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

• ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ – ΠΟΥΔΡΕΣ

• ΤΡΟΥΦΑ

• ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

• ΣΟΥΠΕΣ – ΡΙΖΟΤΟ – ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ

• ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ – ΠΑΤΕ – ΣΑΛΤΣΕΣ

• ΣΝΑΚ – ΓΛΥΚΑ – ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΚΑΦΕ

• ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΜΥΚΗΛΙΟ – ΚΑΒΙΛΙΕΣ

Οι ευεργετικές ιδιότητες που εμφανίζουν οι διάφοροι τύποι μανιταριών είναι:

Ενίσχυση εξαντλημένου ανοσοποιητικού συστήματος, βελτίωση καρδιαγγειακής λειτουργίας, συμβολή στην καλή λειτουργία του ήπατος και του εντέρου, πρόληψη ασθενειών, αποτοξίνωση, άσθμα και αναπνευστικό, υπέρταση, βελτίωση φυσικής κατάστασης – αθλητισμός, αλλεργίες, αρθρίτιδες – αρθροπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, ημικρανίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, καταπολέμηση παχυσαρκίας κλπ

El-Translations (γυναικεία επιχειρηματικότητα, δραστηριοποιείται στο χώρο της μετάφρασης/διερμηνείας )

Είναι μια εξωστρεφής επιχείρηση με διεθνές πελατολόγιο που ξεκίνησε το 2001 με έδρα το Παρίσι, διατηρώντας έως σήμερα το Γαλλικό, Ευρωπαϊκό, και Αμερικάνικο χαρτοφυλάκιό της. Το προσωπικό της είναι σε ποσοστό 80% απόφοιτοι Τμήματος Ξένων Γλωσσών Διερμηνείας και Μετάφρασης του Ιονίου Πανεπιστημίου και το 20% απόφοιτοι ελληνικής/ξένης φιλολογίας. Είναι εγκεκριμένοι προμηθευτές /συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Έχει ισχυρή διαδικτυακή παρουσία, εκπονεί e-marketing planμε εκστρατείες στη Google, στα κοινωνικά δίκτυα και σε εξειδικευμένα φόρα (Proz,etc.). Διαθέτει ψηφιακή βάση δεδομένωνγια διαχείριση πελατών, συνεργατών και τιμολογίων (Translators Office Manager).

ANEL – E.E. ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής και εμπορίας μελισσοκομικών εφοδίων. Η συνέπεια και υπευθυνότητα της έχει αναγνωριστεί διεθνώς και βραβευτεί από το διεθνές συνέδριο μελισσοκομίας «APIMONDIA» 2 φορές.

Έχει αναπτύξει και παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για την μελισσοκομία ,αντικαθιστώντας όλα τα ξύλινα και κέρινα μέρη της κυψέληςμε πλαστικά ,πρωτοπορώντας σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει τμήμα εκπαιδεύσεων και εκπαιδευτικό μελισσοκομείο όπου έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1500 ενδιαφερόμενους, έχει οργανώσει μελισσοκομεία ,τυποποιητήρια μελιού σε χώρες του εξωτερικού, παρέχει δε και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μελισσοκομεία χωρών όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Νιγηρία κ.α.

Kooreloo

Η επιχείρηση με το διακριτικό τίτλο Kooreloo ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2015 ως ατομική επιχείρηση και λειτουργεί ως Ετερόρρυθμη Εταιρεία από τον Αύγουστο του 2017. Η Kooreloo πραγματοποιεί πωλήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα για το εξωτερικό, έχει επιτευχθεί διείσδυση σε 260 σημεία πώλησης σε 25 χώρες. Πρόσφατη σημαντική εξέλιξη αποτελεί η οργανωμένη εισαγωγή μέσω οίκου showroom στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και σε μεγάλα πολυκαταστήματα μεταξύ των οποίων Barneys New York, Saks 5th Avenue, Neiman Markus, Shopbop, Le Bon Marche.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, η εταιρεία διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα υψηλού επιπέδου.

Η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας λαμβάνει χώρα στην έδρα της, με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό 11 τεχνιτών. Έχουν δε γίνει επενδύσεις σε ανάλογο εξοπλισμό, ώστε η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει (current production capacity) περί των 1.000 τσαντών μηνιαίως.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΑΜΙΓΟΣ

Η επιχείρηση ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΑΜΙΓΟΣ έχει για περισσότερα από 93 χρόνια συνεχήπαρουσία στο χώρο του παιδικού παιχνιδιού, αποτελεί μία ρομαντική γωνιά, μια νότα νοσταλγίας στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια)και κυρίως, μία όαση ποιότητας στο μαζικό πλαστικοποιημένο γίγνεσθαι του σύγχρονου παιδικού παιχνιδιού.

Πιστή, και η τρίτη γενιά της οικογένειας Δαμίγου, στην εισαγωγή ποιοτικώνπαιχνιδιών, από κλασσικούς οίκους παραγωγής παιχνιδιών του εξωτερικού, σταθερά στον ίδιο χώρο, σε μία μη οικιστική περιοχή όπου η πλειονότητα των πελατών είναι τρίτης γενιά και εκείνοι…παιδιά, που οι γονείς του και οι γονείς των γονιών τους τους αγόραζαν από εκεί παιχνίδια!

Τα παιχνίδια της επιχείρησης ΔΑΜΙΓΟΥ, είναι τα κλασσικά παραδοσιακά παιχνίδια για όλα τα παιδιά μικρότερα και μεγαλύτερα, αλλά και επανεκδόσεις παιχνιδιών που απευθύνονται σε νοσταλγούς της παιδικής ηλικίας ή και σε συλλέκτες παιχνιδιών. Είναι φτιαγμένα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, για τους τόσο ευαίσθητους τελικούς καταναλωτές.

Με κοινωνικές ευαισθησίες (δωρεές παιχνιδιών σε άστεγους, μετανάστες κλπ) οι νέες ιδιοκτήτριες, εγγονές του Στέλιου Δαμίγου, στηρίζουν με την συμμετοχή τους τον Προμηθευτικό συνεταιρισμό ΚΥΚΛΟΣ, στον οποίο είναι συν ιδρύτριες.

Παρά την πίεση που δέχτηκαν την τελευταία 5ετία, επιμένουν σταθερά στην κάλυψη της ανάγκης γιαποιοτικό παιχνίδι. Μία ανάγκη η οποία βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, δεδομένου του αναβαθμισμένου μορφωτικού επιπέδου των γονιών με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και έτσι, και τα παιχνίδια των παιδιών τους θα έχουν αντίστοιχης φιλοσοφίας. Έτσι, τα παιχνίδια Δαμίγου, από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, το σύγχρονο design και με τις πρότυπες προδιαγραφέςθα έχουν μία σταθερά ανερχόμενη πορεία στον χώρο.

MCL AE

Τρεις από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις εμπορευματικών μεταφορών και logistics της χώρας , αποφάσισαν να συνεργαστούν υπό μια κοινή εταιρική μορφή με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ενιαίο δίκτυο υποδομών ,στόλου οχημάτων και λειτουργικών πόρων που θα ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα στις απαιτήσεις της Ελληνικής αγοράς. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η νέα εταιρεία «MCL-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΕ», που δραστηριοποιείται από τον Μάρτιο του 2018 στον τομέα των διανομών στη Βόρεια Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη . Η«MCL-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΕ» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών Metron Logistics AE, ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ και ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΕ.Η συνεργασία αυτή αποτελεί την πρώτη οριζόντια συνέργεια αυτού του μεγέθους μεταξύ μεταφορικών επιχειρήσεων και αναμένεται να διαφοροποιήσει προς το θετικό τον τρόπο οργάνωσης και δομής της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας. Προέκυψε κατόπιν εκτεταμένων συζητήσεων και διαβουλεύσεων των διοικήσεων των τριών μητρικών εταιρειών, ως απάντηση στην ανάγκη διαμόρφωσης των απαιτούμενων οικονομιών κλίμακας που απαιτεί η ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση ενός εκτεταμένου δικτύου και ενός σύγχρονου στόλου οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι η σύνδεση της Κεντρικής Μακεδονίας με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας , κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από την ελληνική αγορά.

1. Η Metron Logistics δραστηριοποιείται στον χώρο των υπηρεσιών 4th Party Logistics, παρέχοντας υπηρεσίες αποθήκευσης, ανασυσκευασίας, διαχείρισης αποθεμάτων, πανελλαδικής διανομής, διεθνών μεταφορών (παντός τύπου) και εκτελωνισμού, Supply Chain Management και ολοκλήρωση του δικτύου Logistics σε ένα ενιαίο σύνολο. Περιλαμβάνεται στις 10 καλύτερες εταιρείες 3PLτης Ελλάδος, αυξάνοντας συνεχώς την τελευταία πενταετία τόσο τον αριθμό , όσο και την ποιότητα και δυσκολία των έργων που αναλαμβάνει για τις μεγαλύτερες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας.

2. Η ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΑΕ δραστηριοποιείται από το 1971στις εθνικές μεταφορές, διαθέτει αποθήκες διακίνησης εμπορευμάτων στο Βοτανικό και τον Ασπρόπυργο ,πενήντα και πλέον άτομα απαρτίζουν το έμπειρο και τεχνικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και διαθέτει περισσότερους από 18 αποκλειστικούς αντιπροσώπουςστους 31 νομούς που δραστηριοποιείται.

Παρέχει 24ωρη παράδοση χωρίς μεταφορτώσεις , μέσω τοπικών Hub.

3. Η ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΗΣ Π. ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1993 καλύπτοντας ευρύτερες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας όπως: Πελοπόννησος, Ιόνια νησιά, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Ήπειρος, Κεντρική Μακεδονία. Διαθέτει ένα δίκτυο ανταποκριτών οι οποίοι σήμερα φτάνουν τους εικοσιοκτώ (28).

ReGeneration by Global Shapers Athens Hub

Το πρόγραμμα Regeneration αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, της τάσης δηλαδή των νέων αξιόλογων πτυχιούχων να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν θέσεις εργασίας. ΤO REGENERATION ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

• εξάμηνη (κατ’ελάχιστο) αμειβόμενη απασχόληση που προσφέρει σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, σε πολυεθνικές, μεγάλες και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα.

• 72 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη

• 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ

• To ReGeneration έχει ενώσειτις δυνάμεις του με το με το Job-Pairs και προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία mentoring. Το 2018, το πρόγραμμα ξεκίνησε δυναμικά και, επενδύοντας διαρκώς σε καινοτόμους πυλώνες,παρουσίασε το ReGeneration Academy που φιλοξενεί προγράμματα εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής αγοράς εργασίας και κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων.

2019-11-20T12:20:50+00:00 Νοέμβριος 20th, 2019|Προηγούμενες Βραβεύσεις|